donderdag 26 augustus 2010

Duurzame bedrijventerreinen

Het is een positieve evolutie dat bij duurzaam bouwen de focus steeds meer verschuift van energiezuinige gebouwen naar een duurzame gebouwde omgeving.

People, planet, profit: de duurzaamheidsdriehoek met de 3P's houdt in dat naast energie ook andere milieuaspecten zoals materialen, watergebruik, landgebruik,... en ook sociale aspecten en economische aspecten worden beschouwd.
Bovendien wordt het gebouw niet meer als losstaand element gezien, maar als een onderdeel van een ruimere gebouwde omgeving.

De ontwikkeling van duurzame bedrijventerreinen is een begrip in Denemarken, Frankrijk, Engeland en Nederland. Zo informeert het Nederlandse kennisplatform DBT over het concept van duurzame bedrijventerreinen en presenteert het verschillende praktijkvoorbeelden.

Maar ook in Vlaanderen worden er meer en meer inspanningen geleverd voor duurzame bedrijventerreinen, met publicaties van de Vlaamse overheid, de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, het initiatief van Ecopolis Vlaanderen en het onderzoek aan de UGent

Geen opmerkingen:

Een reactie posten